Tid för en koalition höger och sossar

När ska Moderaterna och Socialdemokraterna inse att det bästa för Sverige är en koalitationsregering med dessa partier? Är problemet prestigen, att både Magdalena Andersson och Ulf Kristersson vill bli statsminister?
En koalitionsregering med dessa båda partier skulle över en natt befria oss från SD:s klandervärda ageranda och inflytande. Även vad några mindre partier och politiska vildar kan ställa till med.
Det borde vara attraktivt, både för S och M. Så länge Kristersson bygger regeringsunderlaget på SD så kommer det att uppstå nya problem, gång på gång. Och efter nästa val vill ju Jimmie och SD sitta i regeringen!
Magdalena Andersson har ju ett liknande problem eftersom en s-regering måste luta sig emot en konstruktion med oberäkneliga Vänsterpartiet , Miljöpartiet och Centerpartiet.
Vänsterns nystylade partiledare Nooshi Dadgostar har ju redan nu i förskott närmat sig rollen som statsråd med kaxiga uttalanden och partiets försiktiga högervridning för att bli rumsrent. Salige Gunnar Hedlund i Bondeförbundet, senare Centern, sa att politiker inte ska skryta om pälsen på björnen innan den är skjuten. Han hade rätt, Dadgostar blir nog besviken.
Ingen vill väl se en regeringskris som världen se ut idag, men efter avslöjandet i TV4 om SD:s metoder tycker jag det skulle vara en befrielse med en krasch och kris för regeringen.
Blir det Liberalerna som till sist får nog, lämnar regeringen och tvingar fram ett nyval? Jzg hoppas det. Det kanske skulle rädda partiet undan stupstocken, kravet på 4 procent och därtill möjligen bädda för det enda vettiga, en ny regering över blockgränsen som isolerar SD.
Det är faktiskt inte så många frågor som skiljer mellan S och M. Tvärtom, de är nog överens om det mesta som verkligheten ser ut.
Kanske en tråkig lösning på sikt med en mer begränsad politisk debatt, men den vi utsätts för idag är ju hemsk. Totalt meningslös.
Hellre en stark koalition under en period som degraderar SD till det missnöjesparti det egentligen är. Och som lär V och MP att veta hut och om sin begränsade plats i politiken.

Sedan, lite längre fram, kan vi börja snacka politik igen!

ABM. Texten publiceras också på min sida på Facebook.

Publicerat

av