M, L och KD klamrar sig fast vid makten

Det är väl då själva fan att Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna väljer att klamra sig fast vid makten trots skandalerna med Sverigedemokraterna.
Detta manifesterat senast av partisekreteraren Karin Enström (m) i kvällens Agenda. En klok person som ändå i sina kommentarer slingrar sig fram emot en förståelse, förlåtelse och ett fortsatt samarbete med SD.
Ändå tycker alla dessa borgerliga partiers främsta företrädare att SD:s agerande är det allvarligaste som hänt i svensk politik. Och ändå gör de egentligen ingenting reellt åt det.
Det blir lama förslag om utredningar, fördömanden och verbal kritik utan trovärdig betydelse. Statsministern säger att SD:s agerande är farligt för Sverige och dess demokrati. Ändå är han beredd att fortsätta regera med stöd av Sveriges farligaste parti!
Detta måste för en ansvarsfull regering och omdömesgill statsminister vara ett typexempel på en situation då man ska bryta samarbetet med ett stödparti och fortsätta som en minoritetsregering tills det spricker. Och detta tycker och skriver jag som röstade på Liberalerna.
Detta då jag respekterade Johan Pehrsons bedömning av det parlamentariska läget och väljarnas vilja som talade för en borgerlig regering.
Även Pehrsons och Buschs omdöme tycks klicka i detta läge.
Jimmie Åkesson och SD har svikit det förtroende som samarbetspartierna gett dem. SD är nu nog också på god väg att rasera sina möjligheter att bli ett ”normaliserat” och respekterat politiskt parti. Partiet var nästan där, men nu kan fallluckan förhoppningsvis vara på väg att öppnas. Partiet är ju i sina arbetsmetoder avskyvärt och helt oacceptabelt i ett demokratiskt samhälle
Tidösamarbetetet borde därför nu ha nått vägs ände, men Kristersson, Pehrson och Busch klamrar sig lik förbannat kvar vid makten. Mot spelets regler, som jag ser det. Men nu har det gått för långt, makten korrumperar.
Släng ut SD och acceptera utvecklingen.
Även nyval eller en ny minoritetsregering, S eller M, nya samarbeten eller en ny bärande koalition, M och S. Detta för att lösa det nationella problemet med farliga SD som hotar vår demokrati trots att 80 procent av väljarna inte stödjer detta missnöjesparti.
Jag föredrar att stå ut med en regeringskris, en helt ny koalition eller en socialdemokratisk regering i stället för denna cirkus med SD. Sedan kommer nya tider och möjligheter.
Anm. Denna text publiceras även på min sida på Facebook.

Publicerat

av