Lukas Bonniers stora Journalistpris till Christina Jutterström

Väldigt stort grattis till Lukas Bonniers Stora Journalistpris, Christina Jutterström. Så välförtjänt och rätt, ett riktigt bra val av juryn.
Det har varit lärorikt och kul att följa henne ända sedan unga år. Tror mitt första påtagliga minne av Christina Jutterström var då hon brådstörtat tvingades lämna Redaktionsledarnas, tror jag det var, konferens på Grand Hotel i Saltsöbaden.
Jag var ordförande i föreningen och då kom hon till mig och berättade något berörd att hennes chef Bengt Dennis ringt och ville att hon skulle komma in till DN och diskutera ett nytt jobb…
Hon drog iväg och sedan vet vi alla hur det gått. Det ena ansvarsfyllda toppjobbet efter det andra. Och många förtroendeuppdrag både här och där, som till exempel i juryn för Årets Medieamazon där vi samarbetade några år, och andra liknande uppdrag både inom och utanför branschen
Anm. Korrigerad och kompletterad 16. Kl 22.15 2023. Texten är publicerad även på min blogg


Anm. Texten är publicerad även på min sida på Facebook.

Publicerat

av