Inte Hells Angels, Wärring om misshandeln

Polisen i Eskilstuna säger att Hells Angels inte misstänks för misshandeln av Eskilstuna-Kurirens chefredaktör PeO Wärring under natten till söndagen.  PeO Wärring säger själv i en intervju på ekuriren.se att han hamnade i en diskussion med ett sällskap där en person hade någon form av mc-väst och att det slutade med att krögaren uppmanade de gästerna att lämna krogen. Wärring säger också att han inte var nykter, men att han inte gjorde något olämpligt.
PeO Wärring hördes av polisen under måndagen och ska då enligt kriminalkommissarie Lars Franzell inte ha sagt någonting om Hells Angels. Vem som har nämnt Hells Angels i sammanhanget är oklart, men saken publicerades först i Expressen som hade uppgifter om att Wärring skulle ha uppmärksammat en gäst med Hells Angels väst.
Kriminalkommissarien säger till Aftonbladet att uppgifterna om Hells Angels är ”en jättegroda” och att det inte finns någon koppling till organiserad brottslighet. PeO Wärring säger det var någon typ av mc-väst personen hade på sig och att han själv uppmärksammade krögaren om saken.
Förundersökningen fortsätter nu i vanlig ordning och enligt polisen finns det ännu så länge ingen misstänkt. Polisen vill inte lämna ut några detaljerade uppgifter efter förhöret med Wärring. Enligt honom själv hade han ute på gatan just passerat ett gäng, möjligen sällskapet från krogen,  när någon sparkade honom i ryggen. Han hann inte uppfatta vem det var.

Länkar:
Hot mot journalister måste tas på allvar – intervju med Utgivarnas vd Jeanette Gustafsdotter, ekuriren.se 140107
Polisen: Inga kopplingar till HA – nyhetsartikel, ekuriren.se 140107
Wärring berättar om misshandeln – nyhetsartikel dn.se 140106
Jag litar på att polisen gör sitt jobb – krönika av tf chefredaktör Elisabet Bäck på ekuriren.se 140106
Kommentar: Just nu oroar vi oss – chefredaktör Kerstin Årmann på bltsydostran.se 140106
Wärring om misshandeln – nyhetsartikel, ekuriren.se 140106
Hells Angels låg inte bakom misshandeln – nyhetsartikel på expressen.se, 140106
Polisen: Var inte Hells Angels – nyhetsartikel, aftonbladet.se 140106
Polisen kommenterar Wärring-misshandeln – nyhetsartikel, ekuriren.se 140106
Uppdaterad 140106 kl 20.55 med länkar. 
Uppdaterad 140107 kl 19.00 med länkar.

Publicerat

av