Detektiverna är ett bottennapp i SVT

(Medier, public service, SVT)

Detektiverna. Med detta underhållningsprogram har väl ändå SVT slagit ett nytt bottenrekord trots tuff konkurrens av andra riktigt tråkiga och konstlade underhållningsprogram.
Töntigt, smått obegripligt och dåligt ljud. Tragiskt att se begåvade Morgan Allling ställa upp i detta skräpprogram med amatörmässiga komiker och ett dåligt format.
Ett bottennapp i en serie av mer eller mindre dåliga och konstlade ”tävlingsprogram.” Är det så här SVT vill förvalta arvet efter Hasse och Tage, Povel Ramel och Casino-gänget?
Jag förstår inte hur public service vågar riskera sitt förtroende hos skattebetalarna och utmana tittarna och den politiska makten med dåliga program i utbudet, som Detektiverna.
Detta i ett läge då alla vet att Sverigedemokraterna bara väntar på att få ett större inflytande och skära ner på public service, till exempel genom att skära ner på underhållningen.
Om det inte finns bättre format, manus och talanger att tillgå så är det bättre att sända även äldre filmer och gamla underhållningsprogram. Särskilt fredag till söndag då många väl vill bli roade av tv-utbudet.
Public service får runt nio miljarder från skattebetalarna om jag minns rätt. Nio miljarder! Det är rätt och viktigt att public service får ett starkt finansiellt stöd. Men det är också rimligt att vi får hyfsade underhållningsprogram i SVT utöver nyheter, dokumentärer och kulturprogram.
Detektiverna är inte kul. Programmet är pinsamt. Hur har det kunnat accepterats kvalitetsmässigt?

Anm. Publiceras även på min blogg

Anm. Texten är publicerad även på min sida på Facebook.
Transparens – jag känner SVT:s vd Hanna Stjärne med flera i tv-ledningen väl.

Publicerat

av