Dags för lag om dödshjälp efter Alandhs fina film

Fantastiskt fint och  vackert program  nyss i SVT om kompositören och musikern Stefan Nilsson som fick ALS och valde att ta sitt liv.
Otroligt rörande och starkt att höra honom och hustrun Lotta berätta om sista tiden och det vackra slutet.
Därtill en väldigt viktig dokumentär av Tom Alandh som med detta slutar på SVT efter 59 år. Och med Axel Arnö som utgivare. Axel inledde sin karriär på Gefle Dagblad.
Tidigare har vi fått följa Börje Salmings sista tid i livet med ALS. Det påverkade väl alla. Vem har inte funderat över detta om man blir sjuk med svår smärta och om det inte längre finns något hopp om en förbättring?
Och nu kommer detta viktiga program. Därmed bör det väl ändå vara bäddat för en seriös politisk diskussion om att i lag öppna möjligheter för dödshjälp.
Hustrun Lotta berättade om hur ambulansen kom med tjutande siréner när hennes man Stefan hade varit död i två timmar. Ambulanssköterskor med hjärtstartare och ett stort antal poliser störtade in i huset till den sörjande och samtidigt lättade familjen och dess vänner.
Polisen stannade hela kvällen till långt efter midnatt och förhörde allihop rörande misstankar om dråp!. Flera av poliserna skämdes.
En pinsam och närmast dråplig situation som familjen klarade av, men inte samhället.
Se filmen på SVT Play om ni missade den.
Anm. Texten publicerad även på min sida på Facebook.

Publicerat

av