Dags för Almedalen 2012!

Nu är det dags igen för Almedalen, politik- och samhällsveckan i Visby som utvecklats till en helt nödvändig mötesplats för många som är verksamma inom sjukvård, medier, myndigheter, företag och organisationer. Otroligt bra seminarier, intressanta föreläsningar och debatter samt massor av nya intressanta kontakter för en företagares viktiga nätverksbyggande.
Snart är vi där efter en natt på utmärkta Skärgårdshotellet i Nynäshamn. Där finns för övrigt Sveriges häftigaste och långsammaste hiss. Ser ut som en sjöbod, helt stilenlig.
Almedalsveckan blir bara större och större. Nyligen fick jag ett mejl om att det blir runt 1800 godkända programpunkter under veckan, arrangerade av drygt 900 arrangörer. Bland dessa finns myndigheter, organisationer, företag, lobbyister och många andra.
Politikerveckan handlar inte längre mest om politiker, ett faktum som säkert kan irritera en del av dessa. Nu handlar veckan om samhället i vid mening. Det är bra, tycker jag. Men visst får de politiska partierna fortfarande stor uppmärksamhet genom partiledarnas tv-sända tal i parken Almedalen under kvällarna. Men det är inte längre de viktigaste inslagen.
Över 600 journalister han ackrediterats och då vet man att det kommer många fler som inte har anmält sig i förväg. Vård och omsorg är det vanligaste ämnet på seminarier mm, ett faktum som glädjer min fru Lena Rosén som är konsult inom området genom vårt bolag Utkik Media, formellt namn hos bolagsverket Utvalnäs Media- och Kommunikation AB.
Media och journalistik kommer tätt därefter, ett faktum som glädjer mig som är konsult inom dessa områden. Därutöver finns det massor av formellt registrerade programpunkter och även många informella arrangemang som är viktiga för oss båda och för många andra.
Det blir säkert som vanligt problem med G3-förbindelserna oavsett om man kör Tele2 eller Telia. Vi är väl rustade med varsin dator, två iPhones och två Samsungs SIII:s med simkort både för Telia och Tele2.
Både Lena och jag ska försöka twittra och blogga och berätta lite via Facebook, men vet av erfarenhet att det brukar vara usla förbindelser till de flest operatörer.   Det har jag bloggat om tidigare och ni får även i år räkna med att vi inte hör av oss via de sociala medierna på grund av operatörernas tillkortakommanden.

Publicerat

av